Bruiloft op Ameland

Het verhaal van Anne en Marten

Ameland, het eiland waar wij sinds jaar en dag meerdere keren per jaar komen om te genieten van al het moois wat het eiland te bieden heeft. Een terrasje pakken, fietsen langs het wad of door de duinen en genieten op het strand. Niet heel ver van huis, maar wel het gevoel hebben om heel ver weg te zijn en los te komen van de dagelijkse dingen.

Onze favoriet tijdens ons verblijf op Ameland: heerlijk neerploffen bij Beachclub The Sunset, genieten van een hapje en drankje, het uitzicht en natuurlijk het allermooiste; de zonsondergang bekijken. Dinnerend op het Beachterras fantaseerden wij over hoe het zou zijn om hier te trouwen. Na het aanzoek, een paar jaar later, waren wij er dan ook meteen over uit; The Sunset was nog steeds de locatie waar wij wilden trouwen! Na het aanzoek hebben wij contact gelegd met The Sunset om onze beoogde trouwdatum bespreekbaar te maken en wonder boven wonder was dit mogelijk. Het eerste bezoek richting Ameland voor het doornemen van de mogelijkheden werd daarom ook weer snel gepland. Met het trouwmagazine van The Sunset en de laptop op schoot begon de voorpret. Al heel snel werd duidelijk hoe wij de sfeer en de invulling van de dag voor ons zagen. Met deze ideeën zijn wij aan de slag gegaan en hebben wij op de styling na alles zelf geregeld, uiteraard met hulp van de ceremoniemeesters.  Een flinke klus maar het was alle tijd, de lach en traan meer dan waard. Het contact met het personeel van The Sunset verliep elke keer heel soepel en het kwam erop neer dat zo’n beetje alles mogelijk was. The Sunset is zo gespecialiseerd in het regelen van bruiloften en dat merk je aan alles. Denk hierbij aan een scenario voor goed weer, een scenario voor slecht weer, gasten met allergieën, etc. Als er nog een wijziging plaatsvond in het plan, dan werd de offerte aangepast. Deze flexibiliteit zorgde voor vertrouwen en het gevoel dat je weet dat alles op je grote dag goed komt. Uiteindelijk is er een prachtig plan ontstaan!

De dag begon relaxed met rustig opstaan en ons klaar maken voor de make-up, First look en de Photoshoot. Wij hadden alle tijd want pas om 16 uur begon de ceremonie. Heerlijk. Het was prachtig weer die dag en de ceremonie kon op het strand plaatsvinden. Als je ervoor kiest om op het eiland te trouwen dan is het daadwerkelijk kunnen trouwen op het strand toch wel de kers op de taart. En zo geschiedde. Een prachtige ceremonie met al onze dierbaren om ons heen en onze mooie dochters die bij het Ja-woord de ringen kwamen brengen. Niets dan liefde!  Het was een heerlijke dag met niets dan liefde, mooi weer, prachtige styling, live-cooking, een vuurschaal op het strand, cocktails en een groot feest die tot in de late uurtjes werd begeleid door onze dj’s. What else do you need?! 

Omdat al onze gasten het hele weekend op het eiland verbleven, hebben wij de dag na onze bruiloft met alle gasten bij The Harbour geborreld. Dit idee werd ons destijds aangedragen en wat een goed idee was dit! Normaal ga je na een trouwerij naar huis en dat was het dan. Nu konden wij onze grote dag nogmaals herbeleven door met iedereen na te kletsen! Op de bruiloft zelf heb je hier toch wat minder tijd voor, heel cliché maar de dag vliegt voorbij!

Terugkijkend op onze bruiloft zijn wij nog steeds aan het nagenieten. Zoals wij het van tevoren hadden bedacht is ook de realiteit geworden! Alles klopte! Ook onze gasten praten nog na over de bruiloft. Wat ons betreft was deze dag om nooit te vergeten. Kortom: Missie geslaagd!