Bruiloft op Ameland

Het verhaal van Nynke en Jan Jacob

In de maanden na onze verloving startten we met de zoektocht naar dé ultieme trouwlocatie. We kwamen veel mooie locaties tegen, maar altijd ontbrak de ‘wauw-factor’. Tot het moment dat we er achterkwamen dat we ook op Ameland konden trouwen. Ameland voelt tenslotte een beetje als ons tweede thuis, aangezien we er beide van jongs af aan meerdere keren per jaar komen.

We maakten meteen een afspraak met Beachclub The Sunset en voeren op een warme zomerdag naar Ameland. De uren voorafgaand aan de afspraak lagen we op het strand te wachten. Toevalligerwijs vond er op dat moment een bruiloft én een jubileumfeestje plaats. Die combinatie van zon, zee, strand, muziek en brede glimlachen blies meteen onze laatste twijfels weg: wij moesten en zouden gaan trouwen op Ameland. Door het gesprek met Mirella en Harold werden we nóg enthousiaster. We stonden versteld van het ruime aanbod aan mogelijkheden: een badkuip gevuld met diverse ijskoude biertjes, een heuse cocktailbar, de lekkerste streetfood-hapjes in plaats van het standaard bittergarnituurtje of sfeerverlichting in de duinen. Al hadden we onze entree met een parachute willen doen: alles kon en mocht. Het enige wat ze ons niet konden garanderen was een zonovergoten dag, maar uiteraard lagen daar wel alternatieve scenario’s voor klaar. Wij hebben het meedenken van Mirella en Harold als heel fijn ervaren: zij beantwoordden onze vragen al vaak voordat we ze konden stellen. Zij zorgden ervoor dat we smoorverliefd werden op deze droomlocatie. We legden de trouwdatum meteen vast en we ontvingen snel de offerte die tot in de kleinste details was uitgeschreven. De offerte was niet in beton gegoten: iedere keer als wij een wijziging wilden doorvoeren, kregen we keurig een nieuwe offerte toegestuurd. Zelfs vlak voor de bruiloft konden we nog het een en ander aanpassen. Deze flexibiliteit en transparantie hebben wij als erg fijn ervaren!

Op 5 juli 2019 mochten wij elkaar het ja-woord geven in de Hervormde Kerk te Nes, om vervolgens met een bus vol gasten naar Beachclub The Sunset te rijden. Eerst borrelden we op het zonovergoten strand, daarna genoten we van een verrukkelijk live-cooking diner, en we sloten af met een feestavond die tot in de late uurtjes duurde. Het was zelfs zo gezellig dat we het feest een half uur langer hebben laten doorgaan. De volgende dag, tijdens de after-wedding borrel bij Grandcafé Van Heeckeren, konden we nog even rustig met de gasten terugkijken op onze mooiste dag. Trouwen bij Beachclub The Sunset was niet alleen voor ons een schot in de roos. Ook onze vrienden en familie spreken nu nóg over deze geweldige dag. Doordat onze gasten op het eiland overnachtten, voelde het voor iedereen alsof men op vakantie was. Hierdoor verliep de dag super ontspannen en kreeg onze bruiloft een magisch karakter. Zonder Mirella, Harold en de rest van het team was dit echter niet gelukt. Aanstaande echtgenoten krijgen van ons dan ook het dringende advies om met Beachclub The Sunset te gaan praten, want mooier dan dit ga je het echt niet vinden!