Bruiloft op Ameland

Het verhaal van Peter en Matthieu

Na het aanzoek op Mallorca gingen we op zoek naar een geschikte locatie voor ons huwelijk. Omdat wij regelmatig op Ameland kwamen stond “Beachclub The Sunset” hoog op ons wensenlijstje. Na het eerste gesprek met Mirella waren we eigenlijk al overtuigd. Door de mogelijkheden, de professionaliteit, het meedenken en ruimte geven aan al onze ideeën was de keus al snel gemaakt.

Voor onze dag hebben we gebruik gemaakt van zowel het Duinpaviljoen als het beachterras. Het paviljoen voor het diner en als mogelijke uitwijk bij een bui en het beachterras voor de ceremonie en het feest. Daarnaast hebben we het hele weekend enorm genoten van één van de erg mooie The Sunset Apartments.

Op de dag zelf werden tussen half drie en drie uur onze gasten ontvangen bij Beachclub The Sunset. Het was zonnig en warm weer. Kort daarvoor waren wij uit ons appartement opgehaald door Jantina Scheltema, onze fotografe. De foto’s werden gemaakt bij de vuurtoren en bij de duinen ter hoogte van de Waddendijk waar ook Hans Kuperus van manage ’t Jutterpad ons stond op te wachten met Jelle en Hiske. Twee mooie Friese paarden waar we in een eerder weekend tijdens een strandrit al eens kennis mee hadden gemaakt. Na de fotosessie was het tijd voor de rit over het strand naar Beachclub The Sunset waar familie en vrienden inmiddels zaten te wachten op onze komst. Na het afstijgen werden we ontvangen door Risje Sinnema, onze BABS Vervolgens konden we plaats nemen in het prieel op het strand. Familie en vrienden zaten in een halve cirkel om ons heen. Het huwelijk werd met een mooi persoonlijk verhaal over ons door Risje voltrokken. De ringen werden door ons nichtje het bruidsmeisje gebracht en haar vader sloot de ceremonie af met een mooie toost. Er was een glaasje Nobel voor alle gasten.

Daarna was het tijd voor felicitaties en een borrel. De zinken badkuip met crushed ice en dranken viel bij iedereen in de smaak. Dit paste goed bij de ongedwongen sfeer op het strand. De medewerkers van Beachclub The Sunset serveerden glaasjes Nobel en Jantina maakte van deze tijd gebruik om foto’s met familie en vrienden te maken. Om half zeven werd het diner aangeboden. In het Duinpaviljoen was de kok het eten aan het maken bij het buffet. De optie live-cooking bleek ook weer een schot in de roos. Heerlijk eten en alles in overvloed. Als afsluiter was er de ijscokar met een assortiment schepijs en slagroom op het strand. Inmiddels ging de zon onder en kleurde de lucht fantastisch mooi rood en oranje. De zwagers staken samen met een medewerker om negen uur het kampvuur aan. De prikkabelverlichting brandde en onze gitarist Henk Kuypers zorgde voor muziek tijdens een sfeervol feest op het strand dat tot in de late uurtjes duurde. De medewerkers van Beachclub The Sunset zorgden de hele dag dat alles tot in de puntjes was verzorgd.

Life is good at the beach!