Bruiloft op Ameland

Het verhaal van Marije en Sander

Met een aanzoek op het strand van Ibiza lag de lat vrij hoog. We zochten een idyllische plek met mooi weer, voetjes in het zand en een cocktail in de hand. Mediterrane hapjes en een lekker stuk vlees van de bbq. Een ongedwongen sfeer en een dansvloer waar je halverwege de nacht de laatste gasten vanaf moest vegen. Zoiets zagen we voor ons!

Iedereen moest vooral niet naar huis willen of kunnen en de dagelijkse drukte ook echt even achter laten. Niet alleen voor onszelf en de directe familie moest het een minivakantie zijn waar we veel tijd en aandacht voor elkaar konden hebben, de andere gasten moesten hier ook echt naar uitkijken en achteraf vooral over napraten. De appgroep ter aankondiging van ons huwelijk hadden we immers al “The Party of the Year” genoemd, dus met een trouwzaaltje in het gemeentehuis kwamen we niet weg. Toch moesten we trouwen op Ibiza uit ons hoofd zetten. Niet alleen vanwege de torenhoge prijzen die ze vragen voor locaties, ook omdat een gesloten huwelijk daar een toneelstukje zou zijn waarbij er geen enkel rechtsgeldig document getekend zou worden. Bovendien waren de lokale wetten voor geluidsoverlast bij privévilla’s net aangescherpt. Maar wat moet je dan? Als het unieke gevoel van een eiland direct de sfeer uitademt van hoe wij onze liefde wilde bezegelen? Een kleine online zoektocht bracht ons bij Beachclub The Sunset, waar ze zichzelf vanwege de ligging, sfeer en aankleding “Het Ibiza van Nederland” noemden. Nou, dat leek ons wel wat! En inderdaad, het buffet kon in mediterrane stijl, de wijn smaakte prima, de zon zou zakken in de zee en ons droomscenario leek zich hier te kunnen voltrekken. Na één goed gesprek bij Beachclub The Sunset bleken ook de afspraken zeer professioneel op papier te komen. Van ijscokraam tot gasten met een allergie en van de opkomst via het strand tot het plaatsen van de banken uit de wind, aan alles werd gedacht. Hierdoor is een ceremoniemeester eigenlijk niet nodig en was het ook erg makkelijk om de weken vooraf nog wat aanpassingen te doen. De beste fotograaf, visagist of kapper is via hen ook zo gevonden. Zelf zijn we muziekliefhebbers, dus onze eigen deejay meenemen, zangeres en verrassingsoptreden regelen, was ook geen punt.

De professionaliteit en ervaring bleek ook op de dag zelf. Ook al wisten wij op papier hoe alles zou gaan verlopen, het klopte tot op de millimeter en overtrof al onze verwachtingen. In een zeer relaxte sfeer werd iedereen constant voorzien van de lekkerste hapjes, drankjes en Nobeltjes! Er was geen stress bij personeel, eventmanager, ceremoniemeester en dus ook niet bij ons. Toen aan het eind van de avond, of was het al middernacht geweest, zelfs het barpersoneel meeliep in de polonaise, bleek wel dat we samen een goed feest hadden neergezet. Een dag, een feest en vele gedenkwaardige momenten waar zowel familie, als vrienden en uiteraard wij zelf nog vaak aan terugdenken. Ligt je lat ook nogal hoog en wil je een onvergetelijke bruiloft? Dan weet je dat je hier goed zit. Dank Sunset team!