Bruiloft op Ameland

Het verhaal van Nienke en Jan Willem

9 april 2022, de dag die in ons geheugen gegrift staat als de mooiste dag van ons leven, ligt alweer een week achter ons. Tijd voor een review. We hebben genoten van een fantastisch weekend! Onze gasten hebben niets dan lof voor zowel het hotel van Heeckeren met haar prachtige kamers en uitstekende ontbijt als voor al het andere dat ze voor ons hebben geregeld. In de aanloop naar onze grote dag viel al de ruime mate van ervaring op bij het team van Van Heeckeren.

We kozen voor Ameland omdat we verliefd werden op het eiland en op The Sunset als trouwlocatie. Nadat het eerste contact via mail verliep, gingen wij in november naar Ameland om daar persoonlijk kennis te maken met de dames die zich zouden gaan bezighouden met de organisatie en planning van onze bruiloft. Ook kregen we toen al wat tips en namen mee van mensen met wie zij prettig samenwerken op Ameland, iets dat in een later stadium ook voor ons een gouden greep bleek(Nagtegaal Styling). Na de eerste kennismaking was er vooral in de periode januari tot april veel mailcontact, heel veel! En niet in de laatste plaats omdat er eerder nog wel wat onduidelijkheden waren mbt corona-maatregelen, alle ruimte om hierin te schakelen met vooral topper Mirelle. Toen bleek dat er op onze dag geen restricties meer zouden zijn, konden we verder “los” op de planning en organisatie. Deze bridezilla hield zelf erg de regie maar ik geloof dat als je zelf minder een controlfreak bent, het ook helemaal goed zou komen.

Onze bruiloft begon op vrijdagavond met een borrel en private pre-wedding diner met een select gezelschap  bij Van Heeckeren Grandcafé; wat is er heerlijk gegeten en wat een heerlijke ruimte om privé met elkaar te kunnen dineren. We kozen voor shared dining en dit was werkelijk van top niveau! Het weer viel wat tegen waardoor we niet ook op een privéterras konden borrelen maar het team is erin geslaagd een heel fijne plek te creëren voor de borrel voorafgaande aan het diner. De styling was geweldig en helemaal naar wens. De lentesfeer kwam overal goed tot uiting. Op de grote dag moest er echt nog veel gebeuren bij onze droomlocatie Beachclub theSunset; er was flinke stormschade na een aantal stormen achter elkaar, het weer viel tegen(windkracht 7) en we waren de eerste bruiloft van het jaar/seizoen. Al met al voor mij wel ingrediënten voor stress maar toen we s’middags om 16 uur de ceremonie hadden viel alles van mij af; Sunset is fantastisch om te trouwen, ook bij minder mooi weer! We hebben ook hier weer heel erg goed gegeten, alles zeer vers, en het feest s’avonds…daar wordt nog heeeeel lang over gesproken! De DJ en saxofonist, welke vaak samenwerken met de locatie, hebben alles uit de kast getrokken om er een knalfeest van te maken en ook de bediening op deze avond was geweldig! Niets was te gek, alles met een grote glimlach. Dat dit voor iedereen weer het eerste feestje na 2 jaar Corona was zal ook hebben geholpen. Werkelijk iedereen had er zin in! Als afsluiter hebben we zondagochtend nog met al onze gasten ontbeten (hoewel, brunch is meer op z’n plek) bij het Van Heeckeren Hotel en ook hier was alles weer tot in de puntjes geregeld.

Hoewel er op vrijdag best nog wat zaken waren die niet helemaal goed verliepen, vooral in het hotel moest men echt een tandje erbij qua planning, en dit op dat moment best wat stress veroorzaakte hebben we niets dan lof voor alle medewerkers van Van Heeckeren én The Sunset. Het maakt niet uit als foutjes gemaakt worden, het gaat erom hoe je ze oplost. We beleefden een droombruiloft en kunnen niet wachten om weer terug te komen, samen, op dit heerlijke eiland en bij deze heerlijke enthousiaste horeca-toppers! We hebben nu al besloten dat als we 5 jaar getrouwd zijn we het hier ook vieren!

Lieve Mirelle, Willemijn, Sigrid, Celine, Louise en alle anderen; many many thanks!! Jullie zijnfantastisch!

Met heel veel liefs en een diepe buiging, Jan Willem en Nienke.